Bog

Vanedyr

Videnskabens manipulation af vores instinkter

I Vanedyr giver Nicklas Brendborg os en forklaring på, hvorfor det er så svært at kvitte de dårlige vaner. Det er nemlig ikke dig, der har en rygrad som en regnorm: Når du ikke kan lade chipsposen stå, er det fordi et hav af forskere er ansat i madindustrien med det ene formål at få dig til at tage bare to chips til. Og når du ikke kan stoppe med at scrolle, sidder endnu flere forskere i tech-branchen og får dig til at blive på Instagram 30 sekunder længere.

Vanedyr

Videnskabens manipulation af vores instinkter

Du er med andre ord oppe imod en hel industri, når du fortvivlet prøver at gøre noget selv. Men med oplysning og forståelse kommer evnen til at stoppe op og mærke efter – og blive herre over dit eget liv.


Rensdyrjægere i Sibirien, kokatræer i Peru, forsøgsrotter, der elsker nutella, en lille brun fugl med hang til store blå æg og brune biller i ørkenen, som kun reproducerer sig med den flotteste og blankeste mage, er blot et lille udsnit af de arter og elementer, der befolker Nicklas Brendborgs nye fortælling om, at vi mennesker er endt som ufrie vanedyr.

Fra tidernes morgen har forskere hentet deres viden om os fra naturen, og den viden har vist sig at kunne misbruges og bruges til at manipulere os med. Det ligger i alle arters instinkt og natur at ville have mere, større og bedre. Det er betinget af overlevelsesdriften og gælder for såvel den lille brune fugl som for os mennesker. Og den viden har industrierne lært at benytte til at udvikle deres SUPERSTIMULI.


Med formidabel fortælleevne og stort videnskabshistorisk overskud afdækker Nicklas Brendborg det gode livs vanestyrede bagside.

Bog

Gopler ældes baglæns

Videnskabens svar på et længere liv

Tag med på en hæsblæsende rejse til klodens fjerneste egne og de mest højteknologiske laboratorier, når Nicklas Brendborg fortæller historien om videnskabens kamp mod aldring.

Gopler ældes baglæns

Videnskabens svar på et længere liv

I ”Gopler ældes baglæns" fortæller Nicklas Brendborg historien om videnskabens årelange kamp mod aldring og giver samtidig sine bud på, hvad der skal til for at forlænge livet.


Jagten på det lange liv blev engang ført an af kvaksalvere og eventyrere, men i dag har videnskaben lagt sig i spidsen af ræset. Det betyder, at menneskeheden for første gang nogensinde er ved at knække koden til et lang og sundt liv. ”Gopler ældes baglæns" er Nicklas Brendborgs fortælling om, hvordan videnskaben i årevis har forsket i en af menneskehedens største gåder, og hvorfor det er så komplekst et område.

Undervejs tager Nicklas Brendborg os med på en rejse til højteknologiske laboratorier, fjerne egne og andre steder, der har stor betydning for de gennembrud, videnskaben i disse år har fået på området. På vejen møder vi bl.a. zombier og gopler og lærer om andre af videnskabens spektakulære bedrifter.


"Gopler ældes baglæns" røg hurtigt ind på bestsellerlisterne og hyldes af et enigt anmelderkor. Særligt Nicklas Brendborgs imponerende talent for at formidle tungt videnskabeligt stof på en let tilgængelig og ikke mindst underholdende måde understreges af anmelderne. 

"Wow ... en af årets formentlig bedste bøger"

"Interessant og virkelig underholdende"

"Underholder fra først til sidst uden at være overfladisk"

Kontakt og book Nicklas Brendborg

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke Nicklas Brendborgs populære foredrag?